Блог
грн
15000
грн

Сума кредиту грн
Відсотки
грн
Всього до сплати грн
Дата сплати

Ви знали? Ви можете подовжити Ваш кредит на 14 та 30 днів.

Що таке кредит під заставу?

За необхідності отримати позику людина може скористатися різними кредитними інструментами, які існують у нашій країні. Якщо для отримання позики ви хочете використати цінне майно або нерухомість, тоді слід розуміти, що таке заставний кредит і як з його допомогою отримати гроші в кредитній установі. У цій статті ви зможете дізнатися все про заставний вид кредитування.

Якщо вам потрібна невелика позика на короткий строк, тоді скористайтеся послугами мікрофінансової компанії Ukrpozyka. Тут ви знайдете кращі умови кредитування!

Видача грошей у борг під заставу: основні моменти процедури

Отримати гроші під заставу в нашій країні можна або в ломбарді або в банку. Від вибору установи і буде залежати процедура оформлення позики. Звертаючись до банку, ви можете бути впевнені в тому, що вас змусять збирати велику гору документів. Вам може знадобитися: податковий код, паспорт громадянина України, свідоцтво про шлюб або розлучення, довідка про доходи з місця роботи і т.п. Декотрі компанії можуть зажадати додаткові документи.

У ломбарді не будуть питати про ваш дохід, досить принести свій паспорт і ліквідну цінну річ. Оцінка заставного майна відбувається в обох компаніях, але якщо в банку ця справа перекладається на оціночну комісію, то в ломбарді процедуру виконують самі співробітники відразу на місці.

У нижчепредставленій таблиці ви зможете побачити головні особливості роботи із заставою у банку і ломбарді.

Банк

Ломбард

·        для підписання договору з банком клієнт повинен надати правовстановлюючі документи на заставу (акт купівлі-продажу, дарування тощо);

·        обов'язковим є збір необхідної документації;

·        щоб оцінити майно, потрібен час, тому не сподівайтеся отримати гроші протягом дня;

·        якщо є другий власник, його згода на використання майна в якості застави є обов’язковою.

·        в якості застави можна використовувати будь-яке цінне майно (побутову техніку, гаджети тощо);

·        щоб отримати гроші під заставу, клієнт повинен принести тільки паспорт;

·        для особистих речей не потрібні правовстановлюючі документи, хоча в залежності від ломбарду може знадобитися документ купівлі-продажу;

·        оскільки ціна розраховується співробітниками, то вона найчастіше нижча ринкової, тому розраховувати на високу оцінку свого майна не варто.

Які бувають заставні кредити?

В якості застави можна використовувати будь-яку матеріальну цінність, якщо кредитна компанія згодна прийняти її для забезпечення позички. Під заставу можуть надаватися:

  • нерухоме майно – квартира, дача, земельна ділянка, приватний будинок;
  • особисті автомобілі, спеціалізована техніка тощо;
  • ювелірні вироби, дорогоцінні метали;
  • нематеріальні активи;
  • акції та цінні папери.

Вигода від заставного кредиту є у всіх. Організація, що видає кредит, отримує впевненість в тому, що гроші повернуться в будь-якому випадку, оскільки застава зможе покрити збитки. А позичальник може розраховувати на більш вигідні умови кредитування, наприклад, рефінансування свого кредиту в майбутньому або більш низьку процентну ставку. У певних випадках на заставний кредит в банку можуть претендувати клієнти з поганою кредитною історією.

Чи можна рефінансувати заставний кредит?

Рефінансування кредиту – це можливість отримати нову позику і закрити стару. Використовують таку можливість поліпшити кредитне положення тільки в банках, ломбарди не пропонують своїм клієнтам таку послугу. У новому кредитному договорі може помінятися абсолютно все – терміни погашення, сума щомісячних платежів і навіть процентна ставка.

Потрібно врахувати, що не всі банки пропонують рефінансування заставних кредитів, у декотрих відсутня така функція. Але буває, що ця можливість вписана вже в договір. Ваша справа – скористатися  такою можливістю за необхідності чи проігнорувати її. У будь-якому випадку цю інформацію слід дізнаватися безпосередньо в банку, де ви оформляли позику.

Переходьте на сайт МФО «Укрпозыка», якщо ви хочете прямо зараз позичити невелику кількість грошей. Уже при першому зверненні ви можете отримати до 15 тисяч гривень, а при повторному – до 23 тисяч гривень. Звертайтеся прямо зараз!

Читачів також цікавить:

Оцінка статті: 4,6/5

Проголосувало 344 людини.